EVE-benelux Forum Index
Portal  •  Forum  •  Item DB   •  Market   •  News  •  Profile  •  Search   •  Register  •  Log in to check your private messages  •  Log in   

 

Hardware: EVE triple screen


Post new topicReply to topic
Author Message
IceTea[GeNeX]
‍


Posts: 49

belgium.gif

PostPosted: 16.07.2010, 13:08 Reply with quoteBack to top

Ik zou graag een triple screen setup gebruiken voor mijn eve clients (3 accounts, komt net uit) Graag zou ik 3 schermen elk 1920*1200 (misschien 1680*1050) op max quality willen draaien.

Nu ben ik een beetje aan't zoeken hoe k dat best doe:

  • 3 lichte PC's elk met monitor, en gebruikmakend van synergy om muis en KB te delen:
    + Snel
    + Gemakkelijk
    - duur (aankoop EN verbruik)
    - veel kabels
    - veel plaats nodig (zelfs met mini-ITX systemen)

  • 1 zware PC met een graka met eyefinity en 3 schermen
    + Compacter
    + vrij performant
    ? geen idee welke graka genoeg is
    - Ofwel scherm met displayport nodig, ofwel convertor (zijn beide duur)
    - nog vrij kostelijk

  • 1 medium-zware PC met onboard graphics voor 1 scherm en een dedicated voor de andere 2
    + compact
    + goedkoopste
    ? is onboard genoeg (ne ATI 890GX chipset 4290 onboard)
    ? welke graka voor de 2 andere schermen
    - trager
Enig advies? (vooral mensen met onboard graka die eve eens kunnen testen)
OfflineView user's profileSend private message
horad
‍


Posts: 1218

belgium.gif

PostPosted: 16.07.2010, 20:39 Reply with quoteBack to top

Kan je geen pc gebruik met dual screen en een laptop (van je werk uiteraard)?

Zit je wel nog met 2 muizen en 2 keyboards.
OfflineView user's profileSend private message
IceTea[GeNeX]
‍


Posts: 49

belgium.gif

PostPosted: 16.07.2010, 21:08 Reply with quoteBack to top

ik heb thuis al een stuk of 5 PC's, maar de bedoeling was om 3 aparte schermen aan te sturen, uitsluitend voor eve.
De rest van mijn computers gebruik ik voor andere zaken/games.

BTW, zoek synergy eens op, handige (gratis/open source) tool die het mogelijk maakt keyboard en muis te delen over LAN. Dat gebruik ik nu al over 2 PC's.
OfflineView user's profileSend private message
Uwi M'bawehp
‍


Posts: 275
Race: Minmatar
Corporation: Viperfleet Inc.
Alliance: Narwhals Ate My Duck

belgium.gif

PostPosted: 17.07.2010, 16:20 Reply with quoteBack to top

Dankzij Koentje Very Happy

_________________
OfflineView user's profileSend private message
Pehjer
‍


Posts: 31

belgium.gif

PostPosted: 17.07.2010, 17:44 Reply with quoteBack to top

Een niet al te dure monitor met displayport is "DELL P2210" = ongeveer Ä180 (=trouwens een heel goed scherm), een kaart met drie uitgangen is vb "ATI Radeon HD5870" = ongeveer Ä400
HiddenView user's profileSend private message
IceTea[GeNeX]
‍


Posts: 49

belgium.gif

PostPosted: 17.07.2010, 19:11 Reply with quoteBack to top

Der zijn eyefinity kaarten van 150 euro ook ze, de vraag is ok die 3 eve's max quality kunnen aansturen.

En ja, koentje is de max ze :p
OfflineView user's profileSend private message
Uwi M'bawehp
‍


Posts: 275
Race: Minmatar
Corporation: Viperfleet Inc.
Alliance: Narwhals Ate My Duck

belgium.gif

PostPosted: 18.07.2010, 08:52 Reply with quoteBack to top

« IceTea[GeNeX] » wrote:
En ja, koentje is de max ze :p


De IceTea anders ook wel ze Very Happy wink

Btw, ik zou persoonlijk gewoon een deftig kaartje kopen (zoals die eerder voorgestelde HD5870) dan kunde toch al 2 machines uitsparen, kunde die plaats gebruiken voor nog meer rommel Twisted Evil

_________________
OfflineView user's profileSend private message
IceTea[GeNeX]
‍


Posts: 49

belgium.gif

PostPosted: 18.07.2010, 11:34 Reply with quoteBack to top

mja, nen 5870 is way overkill, verbruikt toch ook niet weinig en kost vooral veel in aankoop. Zelfs bij een mindere kaart zit ik nog met die displayport.

Ik vrees alleen een beetje dat een onboard oplossing het niet gaat trekken, zeker als ik daar in totaal 3 clients op draaien (onboard gebruikt RAM, en EVE is nu niet echt zuinig op RAM gebruik)
OfflineView user's profileSend private message
IceTea[GeNeX]
‍


Posts: 49

belgium.gif

PostPosted: 18.07.2010, 14:26 Reply with quoteBack to top

great: synergy not working on windows 7 blijkbaar Sad
OfflineView user's profileSend private message
Bloemkoolsaus
‍


Posts: 157
Race: Caldari
Corporation: Viperfleet Inc.
Alliance: Disavowed.

netherlands.gif

PostPosted: 18.07.2010, 18:25 Reply with quoteBack to top

Synergy werkt bij mij prima hoor op windows 7 (versie 1.3.1)

_________________
www.viperfleetinc.com | Nederlandstalig | Wormhole Space | PvP
OfflineView user's profileSend private messageVisit poster's website
IceTea[GeNeX]
‍


Posts: 49

belgium.gif

PostPosted: 19.07.2010, 00:02 Reply with quoteBack to top

ja, moest ff wa muscle bovenhalen.

nu werkt het ook.
OfflineView user's profileSend private message
Yared
‍


Posts: 586
Corporation: [V3COM]

netherlands.gif

PostPosted: 19.07.2010, 13:31 Reply with quoteBack to top

De vraag is wat wil je doen met 3 accounts.

Is het met 3 accounts tegelijk PVP'n, PVE-missies of PVE-mining.

Zijn ze alledrie actief of is er 1 of meer passief.

Zelf gebruik ik 2 monitoren op 1 pc voor 3-4 accounts + ventrilo.

Er is er eigenlijk altijd maar 1 echt actief, heel soms 2, nooit 3 of 4 tegelijk.

_________________
[V3COM Alliance] & V3SPA Community
van, voor, door en met leden
WWW.V3SPA.COM
INGAME CHANNEL: V3SPA
V3COM Twitter
OfflineView user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN MessengerICQ Number
IceTea[GeNeX]
‍


Posts: 49

belgium.gif

PostPosted: 19.07.2010, 15:16 Reply with quoteBack to top

Mining, missions PvE, POS management, exploration, maar zelden of nooit PvP

Ja ik kan ze overlappen, dat doe ik nu ook al. Maar ik wil wa meer real estate dan ik nu heb, en meer naast elkaar kunnen zetten.
OfflineView user's profileSend private message
Sjinta
‍


Posts: 2

blank.gif

PostPosted: 29.08.2010, 00:44 Reply with quoteBack to top

ik draai zelf met 2 kaartjes en 3 schermen, werkt perfect. Geen onboard trouwens, maar 2 ati 4850's.
Nu is eve ook redelijk zwaar op de cpu, dus voor 3x eve zijn 3+ cores geen overbodige luxe.
OfflineView user's profileSend private message
Sniffler
‍


Posts: 19

belgium.gif

PostPosted: 30.08.2010, 13:20 Reply with quoteBack to top

de 5850 is 100euro goedkoper dan de 5870 en heeft ook displayport, dual dvi.... ik vermoed qua performance (voor EVE) zal je geen verschil zien.

je zegt dat EVE veel ram gebruikt, ik moet zeggen dat op men oude pc (non-dual core P4 cpu) de cpu dikwijls naar 100% gaat en blijft in grotere fleet battles
OfflineView user's profileSend private message
IceTea[GeNeX]
‍


Posts: 49

belgium.gif

PostPosted: 31.08.2010, 02:19 Reply with quoteBack to top

Ik ben net van 1GB (2*512) naar 2GB (2*1024) RAM gegaan en het verschil in toch wel merkbaar. Niet moeilijk als je bedenkt dat elke EVE client een 350MB aan ram inneemt. (en dat kan wel eens lekken tot 500+)

CPU is een P4 prescot 3GHz, hyperthreaded. Die zit vaak tegen de 100%, maar das verre van abnormaal in games. Dat heeft mijn C2D ook.

Qua 3D kaarten is een 5770 al genoeg zijn, en die hebben ook eyefinity support. Het nadeel daarvan is die 1 uitgang verplicht via displayport laten gaan.
Een 4850 is inderdaad meer dan krachtig genoeg om 2 eve onlines op te draaien.
OfflineView user's profileSend private message
icedisko
‍


Posts: 33
Race: caldari
Corporation: Addict Brigade

netherlands.gif

PostPosted: 15.09.2010, 15:18 Reply with quoteBack to top

ik zou zeggen kijk eens naar een KVM switch. Kun je makkelijk switchen tussen pc's
heb je maar een muis en een keyboard.

of SLI draaien kun je minimaal 4 schermen gebruiken.

_________________
Addict Brigade

Fly it, like you stole it !!
OfflineView user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
Yavik
‍


Posts: 501

belgium.gif

PostPosted: 12.12.2010, 18:23 Reply with quoteBack to top

input director is een leuk tool om je muis en keyboard te sharen over verschillende pc's, ik heb het getest in EVE en werkt goed, dus had ik maar 1 keyb en muis nodig voor mijn muis over verschillende pc shermen te laten gaan
OfflineView user's profileSend private messageSend e-mail
Casper Verstraeten
‍


Posts: 221
Race: Minmatar
Corporation: NED-Clan
Alliance: Goonswarm Federation

netherlands.gif

PostPosted: 12.12.2010, 19:37 Reply with quoteBack to top

necro maar wel een goede opmerking van Yavik

check ook dit filmpje voor toepassing

http://www.youtube.com/watch?v=j1sdTzj9iac

_________________
NED-Clan. Meer dan een Corp!
[right][/right]
OfflineView user's profileSend private messageVisit poster's website
Yavik
‍


Posts: 501

belgium.gif

PostPosted: 13.12.2010, 16:19 Reply with quoteBack to top

zo speelde ik EVE met 4 accounts:

2 schermen van maiin pc met daarnaast 3de scherm die aan mijn server hing en
daarnaast mijn laptop :-) en dat werkte goed, alleen moet je goed volgen waar je muis pointer is met die 4 schermen.

Ook het keyboard is altijd actief voor het scherm waar de mousepointer is
OfflineView user's profileSend private messageSend e-mail
Yavik
‍


Posts: 501

belgium.gif

PostPosted: 13.12.2010, 16:22 Reply with quoteBack to top

nu heb ik een ati 5900 met eyefinity, ik wel eens 1 client gestart met die 5 dagen dat ik kreeg van CCP, het was wel leuk om 1 EVE client te laten draaien op 3 schermen met een resolutie van 4800*1200 (yep ik heb maar 3* 20" schermen van 1600*1200) daardoor heb ik ruimte van plaats voor verschillende chat vensters market en inventory screens, zal eens een screenshot posten als ik die terug vind
OfflineView user's profileSend private messageSend e-mail
Yavik
‍


Posts: 501

belgium.gif

PostPosted: 17.12.2010, 07:14 Reply with quoteBack to top

voorbeeld Eyefinity 4800*1200


OfflineView user's profileSend private messageSend e-mail
Uwi M'bawehp
‍


Posts: 275
Race: Minmatar
Corporation: Viperfleet Inc.
Alliance: Narwhals Ate My Duck

belgium.gif

PostPosted: 17.12.2010, 09:22 Reply with quoteBack to top

Ik heb geprobeerd 1 client over twee schermen te spreiden, maar dat u schip en capacitor toestanden in twee gedeeld worden is toch wel irritant (en ja ik weet dat ge u ship control kunt verplaatsen)
Ik denk dat met 3 schermen het toch wel beter is.

_________________
OfflineView user's profileSend private message
Yavik
‍


Posts: 501

belgium.gif

PostPosted: 17.12.2010, 09:34 Reply with quoteBack to top

deze config is over 3 schermen met ati eyefinty technologie
OfflineView user's profileSend private messageSend e-mail
RiotRick
‍


Posts: 413
Race: Gallente
Corporation: Red Federation
Alliance: RvB - RED Federation

netherlands.gif

PostPosted: 17.12.2010, 09:59 Reply with quoteBack to top

« Uwi M'bawehp » wrote:
Ik heb geprobeerd 1 client over twee schermen te spreiden, maar dat u schip en capacitor toestanden in twee gedeeld worden is toch wel irritant (en ja ik weet dat ge u ship control kunt verplaatsen)
Ik denk dat met 3 schermen het toch wel beter is.


Je capacitor kun je gewoon verslepen, das geen punt. Je schip zal wel in het midden blijven staan.

_________________
OfflineView user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteMSN Messenger
Display posts from previous:      
Post new topicReply to topic


 Jump to:   


Show permissions


COPYRIGHT NOTICE
EVE Online, the EVE logo, EVE and all associated logos and designs are the intellectual property of CCP hf. All artwork, screenshots, characters, vehicles, storylines, world facts or other recognizable features of the intellectual property relating to these trademarks are likewise the intellectual property of CCP hf. EVE Online and the EVE logo are the registered trademarks of CCP hf. All rights are reserved worldwide. All other trademarks are the property of their respective owners. CCP hf. has granted permission to eve-benelux.be to use EVE Online and all associated logos and designs for promotional and information purposes on its website but does not endorse, and is not in any way affiliated with, eve-benelux.be. CCP is in no way responsible for the content on or functioning of this website, nor can it be liable for any damage arising from the use of this website.