EVE-benelux Forum Index
Portal  •  Forum  •  Item DB   •  Market   •  News  •  Profile  •  Search   •  Register  •  Log in to check your private messages  •  Log in   

 

Audio probleem


Post new topicReply to topic
Author Message
sandshark
Admin
Admin<br>


Posts: 2004
Race: Gallente
Corporation: LFC

belgium.gif

PostPosted: 19.07.2008, 23:22 Reply with quoteBack to top

Ik heb nu mijn nieuwe computer, maar toen ik eens even mijn geluid van eve wou aanzetten crashte mn hele pc en reboote.
Niet dat het zo een ramp is, want ik speel normaal toch zonder geluid Very Happy

Maar toch zou ik het graag in orde willen hebben, you never know when you need it...
Dus als er iemand weet waaraan het zou kunnen liggen?
Het is onboard soundcard, en de drivers ervan zijn installed.

_________________

PHP
OfflineView user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN MessengerSkype Name
Bloemkoolsaus
‍


Posts: 157
Race: Caldari
Corporation: Viperfleet Inc.
Alliance: Disavowed.

netherlands.gif

PostPosted: 20.07.2008, 13:32 Reply with quoteBack to top

Ik heb ook zo iets gehad. Naar het schijnt heeft EVE altijd al problemen gegeven bij bepaalde soorten geluidskaarten. De oplossing "geluid uitzetten" ben ik al erg vaak tegengekomen.

Bij mij was de oplossing een geluidskaart er in zetten, en niet meer onboard gebruiken.

_________________
www.viperfleetinc.com | Nederlandstalig | Wormhole Space | PvP
OfflineView user's profileSend private messageVisit poster's website
Claussen
‍


Posts: 10

netherlands.gif

PostPosted: 20.07.2008, 14:39 Reply with quoteBack to top

heb ook deze problemen gehad

1) bij het starten van EVE zelf moet je even in het loginscherm settings aankiezen en vooral goed kijken naar 'device settings' aldaar, als je de audio settings niet kan wijzigen het vinkje weghalen bij 'audio enabled'

2) hierna normaal inloggen

3) dan weer settings display openen (ESC-toets) en naar 'voice settings' gaan bij 'audio' - aldaar bij 'audio output driver' de juiste driver aankiezen, als goed is heb je 2 keuze's qua "Generic hardware .....' & 'de door jou geinstalleerde driver van de geluidskaart" - kies voor die laatste optie 'de geinstalleerde audio driver binnen windows' - hierna 'close windows' en hierna EVE geheel verlaten.

4) EVE weer opstarten, inloggen, weer naar 'settings gaan middels ESC-toets' - audio enging setting > 'audio output device' heeft nu de settings overgenomen van punt 3 gekozen 'audio output driver' - als je nu 'audio enabled' het vinkje terug plaatst en ESC-toets moet je het geluid weer te horen zijn.

5) als dit nog niet helpt dan alle handelingen nogmaals herhalen middels het vinkje weg te halen van "hardware acceleration" - moet doorgaans geen problemen opleveren

bovenstaande handelingen hielpen bij mij, kon hierdoor de 'op het MB geintregeerde geluidskaart weer gewoon gebruiken, dit is een Realtec AC97 Audio driver.

heb je nu toch nog steeds problemen dan moet men eerder gaan denken aan 'geluidsdriver problemen van het MB zelf - verkeerde gekozen geluidsopties in de bios zelf - een bios-update doen - of dat men iets te onvoorzichtig heeft omgesprongen met het MB zelf als men zelf zijn systeem heeft samengesteld of heeft laten samenstellen, immers een statische ontlading met alle gevolgen van dien is altijd mogelijk die hardware onherstelbaar kan doen beschadigen is het gewoon einde oefening, uithuilen, en een nieuw MB installeren.

VC
OfflineView user's profileSend private message
sandshark
Admin
Admin<br>


Posts: 2004
Race: Gallente
Corporation: LFC

belgium.gif

PostPosted: 20.07.2008, 16:20 Reply with quoteBack to top

ik denk gelukkig niet dat het een hardware probleem is, aangezien het probleem niet voorkomt bij andere games Smile

Maar ik ga het zeker en vast straks eens proberen.

_________________

PHP
OfflineView user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN MessengerSkype Name
sandshark
Admin
Admin<br>


Posts: 2004
Race: Gallente
Corporation: LFC

belgium.gif

PostPosted: 20.07.2008, 22:19 Reply with quoteBack to top

bij eerste testen zonder hardware acceleration lijkt alles te werken, dus ja, dan zetten we dat maar af Smile

_________________

PHP
OfflineView user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN MessengerSkype Name
Claussen
‍


Posts: 10

netherlands.gif

PostPosted: 20.07.2008, 23:13 Reply with quoteBack to top

opgelost denk ik dan zo
OfflineView user's profileSend private message
Display posts from previous:      
Post new topicReply to topic


 Jump to:   


Show permissions


COPYRIGHT NOTICE
EVE Online, the EVE logo, EVE and all associated logos and designs are the intellectual property of CCP hf. All artwork, screenshots, characters, vehicles, storylines, world facts or other recognizable features of the intellectual property relating to these trademarks are likewise the intellectual property of CCP hf. EVE Online and the EVE logo are the registered trademarks of CCP hf. All rights are reserved worldwide. All other trademarks are the property of their respective owners. CCP hf. has granted permission to eve-benelux.be to use EVE Online and all associated logos and designs for promotional and information purposes on its website but does not endorse, and is not in any way affiliated with, eve-benelux.be. CCP is in no way responsible for the content on or functioning of this website, nor can it be liable for any damage arising from the use of this website.